Image Banner

KEJOHANAN BOLA SEPAK PIALA GOTHIA "FIFA CHILDREN WORD CUP"GOTHENBURG , SWEDEN

16-Jul-2019

AKTIVITI MURID BERSAMA KIDZOONA DARI AEON SEREMBAN 2.

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSN NS 2019

15-Jul-2019

TAKLIMAT DAN DEMONSTRASI MEMADAM KEBAKARAN BERSAMA JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT DAERAH SEREMBAN.

KEJOHANAN BOLA SEPAK PIALA GOTHIA "FIFA CHILDREN WORD CUP"GOTHENBURG , SWEDEN
16-Jul-2019

Syukur Alhamdullilah Muhammad Izz Zaquan mengorak langkah lagi ke arena antarabangsa. Beliau terpilih ke KEJOHANAN BOLA SEPAK PIALA GOTHIA "FIFA CHILDREN WORD CUP"GOTHENBURG , SWEDEN
Piala Gothia merupakan kejohanan bola sepak belia terbesar di dunia sejak 1975 di Gothenburg Sweden.

Doakan bersama sama agar beliau sihat disana dan boleh bermain dengan baik. Semoga balik deng .... Selanjutnya

Image News
AKTIVITI MURID BERSAMA KIDZOONA DARI AEON SEREMBAN 2.
16-Jul-2019

Aktiviti murid bersama kidzoona dari Aeon Seremban 2.
Belajar cara - cara membuat pedang dengan belon dan menari bersama maskot kidzoona.

Hari : Isnin
Tarikh : 15 Julai 2019

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSN NS 2019
15-Jul-2019

Seremban 1 telah dinobatkan Johan dalam kejohanan MSSN NS..

Seramai 3 orang pelajar Sri Seremban ke telah mewakili seremban 1:

1.Ahmad Hadif b. Ahmad Sidri
2.Hariz Zidani b. Hesley Herman
3.Adhwa Irsyad b. Mohamed Som

Diantaranya telah terpil .... Selanjutnya

11-Jul-2019

Semoga Segala ilmu yang disampaikan dapat menyelamatkan diri sekiranya terjadi perkara yang tidak di ingini. Terima kasih kepada anggota Bomba dan Penyelamat Daerah Seremban kerana sudi berkongsi ilmu dan tunjuk ajar kepada warga SRI Seremban.

Image News
SUMMER CAMP INSTITUSI PENDIDIKAN SWASTA ANJURAN SEKTOR SWASTA DAN PENDIDIKAN KHAS, JPNS.
11-Jul-2019

Summer camp institusi Pendidikan Swasta anjuran sektor swasta Dan Pendidikan Khas, JPNS. 9-11 julai 2019 Di PUSAKO, Kuala Pilah. Murid yang terlibat murid tingkatan 1&2.

KEJOHANAN MEMANAH MSSNS
10-Jul-2019

PENCAPAIAN 8~9 JULAI 2019
1. R2(perak) Lelaki berpasukan.
2. R4(gangsa) Perempuan berpasukan
3. R4(gangsa) rd1 LB12 ; Imran
4. R4(gangsa) rd2 LB12 ; Imran
5. R4(gangsa) Overall ; Imran
6. Wakil ke MSSM 2019 (Kebangsaan) ;
Imran
DOAKAN KAMI UNT ACARA PUSINGAN OLIMPIK 10 ~11 JUL 20 .... Selanjutnya

LAWATAN PRA BESTARI KE KIDZANIA 2019
10-Jul-2019

Lawatan Pra Bestari ke Kidzania, Kuala Lumpur bertujuan untuk memberi murid - murid pra satu pengalaman baru dan sedikit sebanyak memberi pendedahan serta memupuk mereka untuk mengejar cita - cita apabila dewasa kelak.  Semoga pengalaman yang mereka perolehi itu dapat memupuk semangat mereka untuk terus menimba ilmu pada masa akan datang.

PELAJAR PRAKTIKUM DARIPADA UNIVERSITI ISLAM RIAU (UIR), INDONESIA
03-Jul-2019

27 Jun (Khamis) – Sekolah SRI Seremban telah menerima kehadiran seramai 10 orang pelajar Falkutas Pendidikan Islam, Universiti Islam Riau (UIR), Indonesia untuk mengadakan praktikum akhir program Diploma mereka. Ini adalah hasil ikatan kerjasama (MOU) antara SRI dengan UIR yang telah ditandatangani pada tahun 2017.

6 orang pelajar ini terdiri daripada siswazah dalam Jurusan Pendidikan Islam (ditempatkan di seko .... Selanjutnya

MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA TERBUKA 2019
28-Jun-2019

Khamis, 27 Jun 2019, Sekolah SRI Seremban, Negeri Sembilan.  Majlis Sambutan Hari Raya Terbuka disambut dengan meriah dengan ada kumpulan kugiran The Potais menghiburkan para tetamu yang datang.  Selain dari makanan yang disediakan di setiap khemah, sekolah juga mengadakan acara untuk memeriahkan lagi suasana.  Tidak lupa juga kepada telatah dan celoteh "MC" yang turut menghiburkan.  Sekolah SRI Seremban menyediakan tempat .... Selanjutnya

MAKLUMAN PEPERIKSAAN PRA UPSR 1 DAN 2
27-Jun-2019

Pihak sekolah akan mengadakan Makluman Peperiksaan PRA UPSR 1 dan PRA UPSR 2 bagi murid tahun 6. Mohon kerjasama ibu bapa memantau tahap pembelajaran anak - anak.

MAKLUMAN BERKENAAN MUHASABAH PRESTASI
25-Jun-2019

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan hari Muhasabah Prestasi mengikut ketetapan berikut

SELESAI SUDAH PERTARUNGAN DAN PERJUANGAN
24-Jun-2019

HUMAIRAH BT M. AHYAT (TILAWAH)
AISYAH NABIHAH BT NOOR HISHAM (HAFAZAN)
MAJLIS AL QURAN SEKOLAH SEKOLAH ( MTQSS) KPM KE PERINGKAT KEBANGSAAN 2019.
Segalanya sudah terjawab. Humairah dan Aisyah sudah pun buat yang terbaik. Jauh perjalanan dan pengorbanan yang di lalui. Anda memang  Selanjutnya

Image Banner